Profile

LATARBELAKANG SEKOLAH

Nama Sekolah : Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Ismail

No. Kod : TEB 2025

Lokasi : Bandar

PPD/PKG/PPDK : PPD Kemaman

Jenis Bantuan : Kerajaan

Gred Sekolah : A

Keluasan Tanah : 24 Ekar

Sesi Persekolahan : Sesi Pagi Sahaja

Bilangan Guru : 141 orang

Staf Sokongan : 23 orang

Enrolmen Pelajar :  orang

Tingkatan Tertinggi : Tingkatan 6

Berasrama : Asrama Harian (lelaki & perempuan)

KELAS

 BIL. KELAS

 BIL. PELAJAR

 PERALIHAN

 01

 KELAS INTEGRASI

 08

 TING 1

 09

 TING 2

 09

 TING 3

 10

 TING 4

 09

 TING 5

 10

 TING 6

 05

 TING 6 ATAS

 05

 JUMLAH

 66

72 Responses to Profile

  1. khairul baik2a2 says:

    Assalamualaikum kepade sume guru2 smksi
    anda sume hebat belake
    sye harap diajr oleh guru2 yg ssame jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    Senyum Sokmo

  2. sekolah ni bukan sis tapi suis….iaitu su(sultan) is(ismail)

  3. smksi i love u so much…..gru2 at smksi sme nyer bgus,baik n mementingkan disiplin murid…..smksi di hatiku……..

  4. smksi i love u so much..

  5. fiQ2006_2AMANAH1 says:

    kpd semua dak2 2amanah1 tahun 2006,boleh x bg ur fon no,email or almat??

  6. Aning bin Awang says:

    Kelas tertinggi waktu saya belajar dulu ialah SMC One (Special Malay Class), manakala sekolah yang dipindahkan situ mungkin paling tinggi standard two. Kelas SMC ini hanya untuk 2 tahun kemudian diganti dengan Remove Class. Batch kami merupakan batch pertama di situ, walaupun sekolah itu telah dibuka setahun lebih awal, tetapi bukan di situ.

  7. Malik Hamzah says:

    Tahniah warganegara ismailians kemaman
    we love them us ALL !!!

  8. TO ALL MEMBER 5P 1984 UNDER CIKGU MAT LAZIM !! WHERE R U ? FOOTBALL TEAM SMSI 82-84, JIMMY GHANI,ASRI PEJABAT HAIWAN, YA JACK ( KUALA BERANG), MUDA , AND MANY MORE. HOW MANY KIDS THAT U HAD NOW? HOW MANY WIFE/HUSBAND… OOOPPPSSSS ! WISH U ALL HAPPY NEW YEAR 2011 MEANING WE ARE 44 YEAR+- NOW !!
    TAN BEE YANG ,AH JUNG, YAP SIOK MIEW AND OTHERS JUST GIVE ME A CALL OR EMAIL AT shamkysf@gmail.com or sham_brandt@yahoo.com HOPE CAN RE FRESH THOSE SCHOOLING MEMORI OF US.

  9. abdul mutalib embong says:

    abdul mutalib embong :
    dear all,
    i had a wonderful memory, tracked back to those good old days in sis- 1982-1987.
    i owe and indebted the teachers who mould my personal traits as well as the knowledge. to the young juniors , all the best to you in your studies. to the present teachers- do carry the good legacy of sis.emutalib@petronas.com.my

  10. wanhuda yahya says:

    saya ingin sekali bertemu kawan2 sama batch yang menuntut di SIS Kemaman dr tahun satu (1965) hingga tahun enam (1970)..terima kasih..

  11. fatin says:

    hai ieyda,,i p0n nk ucpkn g0od LuCk 4 ur exam 6ti k,,
    l0ve u as a friend 4 eva,,,!!!!!!!!!!!!!!!!wazup2x!

  12. wahida says:

    atyin,tyrah,ezaty,mahirah,nadia,emy,eyna,liyn,echa,afifah & suhainee
    hidayat,sharil,syafiq,sepu,edyil,q-bal,ashraf,luqman,azhad & aizat,,
    g0od LuCk 4 last exam,,,
    i’m love u alL,,,

  13. kamaruddin says:

    salam buat semua pelajar SIS dan guru tahun 1983-1986 terutama pelajar aliran pertanian, dimana kenangan belajar di SIS bersama kekawan tak dapat di lupakan apabila teringat buku TINTA keluaran SIS.kpd kekawan temui saya di facebook.SELAMAT MAJU JAYA dan TERIMA KASIH SIS.

  14. marzuki says:

    Aku amat merindui teman-teman lama yang sudah lama berpisah setelah tamat persekolahan dari tahun 1975 hingga 1980 di sekolah ren.sultan ismail dan dari tahun 1981 hingga 1982 sek.menengah sultan ismail aku kemudian aku tukar ke sek.men.chukai (smc)aku cukup bangga bersekolah di sis hinggakan bekas nama-nama guru ku masih lagi aku ingat.nama cikgu Tan sentiasa dibibirku..bekas-bekas pelajar sis tahun 1975 hingga 1980 tak nak buat perjumpaan semula ke antara bekas pelajar dn bekas guru yang mendidik kita…

  15. nor aziah bt berahim says:

    salam ut guru-guru dan sahabat ….tahun pertama SIS menawarkan tingkatan 6 ,saya berhujrah ke sana , SIS mendewasakan saya….1984

  16. nurul says:

    salam……….nk sgt tgk gambr2 graduasi 2009…….x kn banner j….

  17. dyana says:

    sis sntiase d hti ku..
    wlaupn plbgai halgn & rntgn kau hdpi ak ttp brsma mu..
    thniah sis thun ni bdk2 pmr 8a da naik dri thun lpas.mmg x di sgka..
    thz to all ckgu t tlh mgjar kmi..jse mu tdk akn kmi lpakn..
    to all my frewz tia,dla,wanie,sue,and y lain2 jgn lpe ak tau..
    korg smue kwan ak..u all are the best…
    dyana_lukman@yahoo.com

  18. syazwani says:

    syazwani :
    tahniah budk2 pmr yang ambik result ari ni….

    rndu kt smk si

  19. syazwani says:

    tahniah budk2 pmr yang ambik result ari ni….

  20. Mohd.Khuraini says:

    SALAM RINDU AMAT SANGAT buat teman-teman FORM 6 1987/88
    ….Zaki Pee, Hamdan, Khairuddin, Cheng Seng Yap,Farah Deeba, Nonisah, Aida Ghani,…semua. DI MANA KALIAN SEMUA? PLEASE, hubungi saya.

    Terima kasih di atas segalanya yang kuterima daripada kalian.
    Mohon Ampun & Maaf di atas segala salah & silap.
    Mohon dihalalkan semuanya.

  21. fatiera@tia says:

    hylooo…4 student pmr 2008..gud luck sume..smoge dpat result gempak..4 teacher hamila..i miss u..time kasih bagi cokeklat..bdak 2b3 2008 mmang gempak..trutama lokman n jacob…

  22. SMKSI byk bg pengalaman baru..n kt cni ckg2 sume bez sgt2..smg dpt merealisasikan SMKSI NO 1 menjelang 2010!

  23. fatiera@tia says:

    aku rindu korang sume!!!!!!!!!!!smksi best giler!!!aku x bley lupe kat skolah ni..4 ckgu chahya khairani.i miss u so much…kat jacob,didy,amy..aku sayang korang..4 bdak2 2b3 2008..miz u..gud luck 4 pmr..

  24. EiddaMZ says:

    Sesiapa yg belajar di SIS batch 1992- 1996 sila ke Facebook utk mendaftarkan diri. Ramai kawan2 lama menanti.

    http://www.facebook.com/group.php?gid=41513267173&ref=ts

    boleh check kat sini (Join Sek Men Sultan Ismail Group kat Facebook…🙂 )

  25. EiddaMZ says:

    Kepada semua guru2 yg pernah mengajar saya ( batch 1992-1996 ) ,

    Terima kasih pada kalian semua.. Jasa kalian tidak pernah saya lupakan.🙂

    teristimewa utk guru2 yg pernah mengajar Tingkatan 1 Ramah, 2 Setia , 3 Ramah, 4 & 5 ERT/SPT

  26. izzint@izzat zuhairie_intan syaqilla irada says:

    dr b0d0 kpd cerdik..dr blur kpd celik..dr childish kpd matured..dr f0rm 1 smpai upper 6 kami d sis..dr thun 2001 smpai 2007 izzat kt sane..dr tahun 2004 smpai 2010 intan kt sane..sis saksi kami menuntut ilmu,mmbesar,sedih,duka,suka..biar p0n kdg2 rase jemu,tp ttap syg tggal kn smksi…hehehe..dhrapkan,kcmerlangan akademik,dn k0kurikulum sek0lah dteruskan serta dterap dlm diri generasi smksi y akan dtg…smksi terus megah dimata masyarakat..sultan ismail primary school@sek.men.keb.sultan ismail is the best..Merialisasikan SMKSI N0 1..

    IzzInt@izzat zuhairie Mohd Shaifudin_intan syaqilla irada Zulkhifli 2001-2010

  27. anna_aLfaRabi'08 says:

    salam…
    kpd sume warga SIS,all da best!!!
    sis mmg yg terBEST & terC00L lam cakerawala ni,huhu..
    buat teman2 lame,sudi2lah contact sy blk eh…
    FARHANA(5AL_FARABI’08)
    anna.rain16@gmail.com
    (e-mel&fs only..mysp otw…)

  28. Healmie says:

    Saya bekas pelajar juga pengawas di SMKSI. Sangat berterima kasih kepada semua guru dan rakan. Ikuti perkembangan bekas pelajar SMKSI yang terkini di sini http://pandaipandai.blogspot.com

  29. zuera says:

    hallooo….warga2 smksi…tahun 2008.teruskan kemajuan yang cemerlng dlm segi kokurikulum n akademik….ape2 pun 5pd1(2008)mmg top 10…hehehe..stu lagi..pkbm laut..oooo..mmg.xdpt dinafikn lg lar..kekemasan kawad kki yang mantappppppp..time kasih cikgu2..

  30. zuera says:

    hallooo….warga2 smksi…tahun 2008.teruskan kemajuan yang cemerlng dlm segi kokurikulum n akademik….ape2 pun 5pd1(2008)mmg top 10…hehehe…time kasih cikgu2..

  31. cikgu nanie says:

    geng form five 1984 and form 6 85-86 hang ke mana semua senyap je..aku je yang masih stay kat kemaman..rindu semua

  32. sya fauzi 2a3 tlh berpindah ke skolah bru di padang midin trg??

  33. Wan Adnan says:

    Salam..all members2 Kepada Bekas2 pelajar Sek.Ren.Sultan Ismail(sesi 1981 Darjah 1 – 1986 Darjah 6)…Reunion akan kami cadangkan Pada Hari Raya Haji ini..tarikh dan masa belum ditetapkan…. juga bekas Pelajar dari Sek.Ren Sultan Ismail ke Sek Men Sultan Ismail…Buat masa skrang kami telah dpt hubungi seramai 87 org bekas2 pelajar Sek Ren Sultan Ismail (sesi 1981 Darjah 1 – 1986 Darjah 6)…untk mengetahui lebih lanjut sila email : wanadnan@tanjungoffshore.com.my (Atau Call : Wan Adnan W Jaafar : 013-9893222..

  34. NORMUSLINA ISMAIL says:

    Salam buat rakan2 seperjuangan 1994-1998 rindu kalian semua.Harap2 dapat berjumpa kembali.Terutama Kelas Sains Tambahan 1998 Azlan, Fauzi, Khairul, Safarul,Azian, Sham,Mawar, Zunainah , Fariza, Mira, Zakiah, Zarawani, Zenny Ummi, Ja, dan juga yang lain2.Miss u like crazy!!!!

  35. NORMUSLINA ISMAIL says:

    A,kum dan selamat hari raya aidilftri buat semua terutama pelajar2 di SMKSI.Kenangan di SMKSI masih segar diingatan Jambori Pengakap dengan Cikgu Nordin perkhemahan.Latihan hoki dengan Cikgu Mokhtar.Sukan sekolah, sukan Tara semua itu hanyalah tinggal kenangan belaka.Buat adik2 hargai masa dibangku sekolah sesungguhnya zaman itu hanya sekali🙂

  36. Tok Dalang says:

    Tok bekas PKBM (L).Tahniah atas effort kadet2 dpt top 10 kawad kaki…tok ingat lagi betapa toughnya nak jalani pemilihan jd kadet laut SMSI 1994…dalam 120 org apply hanya 30 je yg lepas…muntah air pun ada…

  37. Tok Dalang says:

    Salam semua alumni SMSI…tok dari batch 1994-1995..terkenang nostalgia dulu2 kat sekolah ni..dah byk berubah ye sekolah aku dulu ni bile lalu depannya..otomatik flashback datang…

  38. suriati a rashid says:

    Bila review gambar staff akademik, tak sangka cikgu-cikgu zaman saya sekolah dulu masih ada lagi di SIS..salam buat PN MARIAM NAWAWI-GURU BIOLOGI, PN ALIZAH-GURU BM, EN ALIAS- GURU SEJARAH, PN NOR MADIHAH-KIMIA, PN NORAIZAM MANAF-GURU GEOGRAFI PMR, PN HASLINDA HAMZAH- GURU BI DAN SEMUA GURU-GURU BARU DAN LAMA SIS..

  39. suriati a rashid says:

    salam…SIS is the best..ever..Tahniah di atas kelahiran blog ini.kagum dan bangga sangat
    -bekas pelajar SIS batch 1994-1998 (ex 5SN 1)
    GURU KIMIA SMK KATHOLIK BENTONG

  40. alea... says:

    haha…mmg btl pun best smksi nih…
    berbeza ngan skul aku yg dulu..
    ckgu2 kat cni mmg baek n understanding la…
    mmg syg gler nk tggal skol nih…
    wat ckgu2…
    time kasih atas jase n pngorbanan ckgu pd saya…
    tnpa sokongan n dorongan ckgu,sy mungkin xkn dpt
    menjejakkan kaki ke menara gading mcm skang…

  41. dent says:

    alhamdulillah… semua jasamu tetapku kenang sampai bile2… hehe
    bertuahnya aku dapat menuntut ilmu di SmkSi yang ku cintai…
    pelbagai pengalaman dapat ditimba… kau tetap seceria dulu walaupun kini aku tidak lagi berada disamping mu tapi aku tetap menyokong dan mengenangmu… terima kasih ku ucapkan…semoga guru2 yang pernah mendidikku agar sihat dan bahagia disamping org2 yang tersayang… thank you….. hehehe…

  42. NUFAT A1 says:

    cikgu2 kat cni best..kalo marah bersebabkan…HOW EVER.. ticers here are very gud.. in fact i love study here..to 2a1 student, just be a good student.. don’t be lazy… dis is my very true sincere advice.. i luv u guys…

  43. xstudent says:

    how 2 dwnload logo?
    qiute diffcult la….
    anyway skunk da mkin advanced

  44. oghe_Barat says:

    aku takkan melupakan kenangan bersekolah di SMKSI 1992-1996 sepanjang hayat aku…tunjuk ajar guru-guru dan kenangan saat suka duka bersama-sama geng-geng Fizitik, lan, Sashi,kamal, afat, tidak dapat dilupakan….semoga SMKSI cemerlang sokmo….

    Farid bin Ab Mukmin
    Kelas 1M-3M
    Kelas 4PA-5PA

  45. liana says:

    smksi the best..i never ever 4get this skool..bt cikgu2 thanks atas tunjuk ajar..jasamu dikenang..bt student lower six,good luck 4 stpm taun depan..

  46. che zaid dan cgu fizah....2002-2007 says:

    salam ingatan utk semua. SIS tetap nombor 1 di hati kami. Memori dan kenangan tetap terpahat di blok bangunan perdana dan di kelas-kelas yang pernah di ajar. Tiada guru sehebat dan semesra guru2 sis.Kalian sentiasa dalam ingatan kami.Kami dipenghujung utara terengganu mendoakan kalian sukses ……..from besut with love……IPGM kampus sultan mizan dan SMK.Seri Nering, Jerteh……salam kemaafan.

  47. che zaid dan cgu fizah.... says:

    salam ingatan utk semua warga sis, bekas anak didik, staf akademik dan pelajar yg sedang menuntut….

  48. hyeee!!!awok22 smksi…gua teman schamacvyra…memeng bes skul katcny..gua cayang gler smksi!!!erhhhh….MYSKUL,CINTAKU,I LUB U….WAHHH!!!

  49. AS-salam….. kowangg taw x sape22 skul kat cny erhh best gler..//try ur datang skul kat cikgu22 kat bek22 lakeeww caya lu beb!!!!snang cter klu x cye mer r wak gempak kat skul cny………fuhhhh!!!hebat beb###

  50. ASLKUM….KPD SUME WARGA SMKSI…MANE YG KNAL..KNAL URH XKNAL DAKPEWW URR..KITE BKN GLAMOUR ANGATTT..CENYUM COKMO!!!HAPENNING LALUUU

  51. syakir fuck says:

    i love ckgu azlina

  52. zul omar says:

    tak lupa pengakap muda and remaja 1987-1991…pengakap sis hebat giler,,,,,,,,,,,
    tak lupa cikgu kesayangan pada ketika itu,,cikgu sabri sulong(geografi best) , cikgu Soh, (sejarah best),cikgu kamariah (sains) cikgu mariam( math) ,cikgu yong ashikin (pendidkan seni) petang petang kita sama sama buat biro mural,,,cikgu sulaiman (sukan dan kembara )dan tak lupa ustaz majid,,,,2 kali kena tampar,,,,,ingat selalu hingga hari ini terima kasih………

    tak lupa semua members kelab kembara ,,,,ingat masa main kayak dan mendaki gunung tebu,,,,bestnya,,,,,,,sekarang umur dah 35 tahun,,,,,,ingat selalun SIS<<<<

  53. zul omar says:

    love sis 1996-1991

  54. Mohd Halfidze a.k.a fidze itik says:

    salam rindu buat semua warga SIS… terutama pada guru-guru pada tahun 1992-1997…. walaupun saya antara pelajar yang paling kerap dihukum kena rotan semasa perhimpunan, berkat kena rotan itu sekarang ni saya dah berjaya di dalam hidup. terima kasih semua. Saya salah seorang anak murid cikgu “Amon-Re”… ajar Sejarah…

  55. elliya loving 2a2 says:

    i love smksi very much

  56. ayraf 2a2 says:

    taniah kpd pkbm laut kerana berjaya mendapat tempat ke lapan dalam pertandigan kawad kaki walaupun number 8 pkbm laut memang terer

  57. ayraf 2a2 says:

    hanya tinggal satu hari lagi untuk hari karisma,hari yg paling bermakna bg semua warga smksi,good luck for smksi smksi tetap di hati

  58. yorez-AZRUL FAIZ MOHD SHAIRUDIN says:

    nothings can seperate me ismailians……..
    i love tis skol……..
    ia byk mngajar aku erti kehidupan samada kjayaan n kgagalan…..
    cgu2 plak mmg baek sesangat………

    ~azrul faiz mohd shairudin~
    ~batch 2001-2007 (form1-form6)~
    ~UPSI (education of ecnomics)

  59. nanie says:

    SIS dalam kenangan ,kepada pelajar 80-86, terutama form six 85-86, i miss you all, may god bless you. kpd cikgu semua ..i love you terutama cikgu noraini yaakub , cikgu mustaffa,cikgu kamarias..rindu semua.

  60. Salam Perjuangan
    SIS satu medan transformasi bagi saya untuk melakukan anjakan paradigma.
    SIS adalah tempat yang terbaik untuk menimba ilmu dan pengalaman..
    Saya sayang semua warga SIS

    muspalestina
    KP 2009

  61. Semoga SMKSI terus melahirkan para ilmuwan dan cendekiawan.

    7 tahun di SMKSI telah mematangkan dan mendewasakan pemikiranku..

    AHMAD BAIHAQI BIN IBRAHIM

    (ALUMNI APM UNIVERSITI MALAYA)

    SMKSI (1999-2005)

  62. tarmizi says:

    smksi kau tetep dihati. dan di rindui. kepada sume guru smksi disini bekas anak didik. rase rindu nk sek lg…..
    terima kasih atas pengorbanan guru. kini baru ku sedar itu sume sgt berharga utk bekalan ku sekarang….
    lg satu buat PKBM darat terus kn kekal kn kejuaran lampau.

    sakian buat coretan.
    bacth 2000-2006

  63. afifah n ezzati 2A1 09 says:

    gud luck SMKSI!!

  64. Pantheraleo says:

    Sis tetap dalam kenangan….smksi no 1…..

  65. krmpkemaman says:

    Tahniah di ats pembikinan Blog ini. Ini sekaligus membuktikan SMKSI tetap no. 1.
    -Bekas Pelajar SMKSI 1998-2002,S/U GPMS Kemaman & Pengerusi Kelab Rakan Muda Kemaman.

  66. Puteri Durian(6AK3) says:

    6AK2 tidak berhak bertukar cikgu dengan kelas kami ni, Cikgu Zaidi adalah cikgu yang mesti kekal ajar kami, yeah!
    kalau nak cikgu kami, marilah berlajar di kelas kami, bukannya rampas cikgu kami!!!!!!!
    6AK3, we r the best, yeah!

  67. HAIKAL 3B1 says:

    I WISH YOU GUD LUCK

  68. nik says:

    gua rindu sis…gua sentiasa doakan kejayaan sis

  69. BB_Khairani Asykeen says:

    windu laa sekolah ni…tmpat ni laa kita blajar macam2 perkara hal dunia n akhirat sehingga lah kita berjaya menjadi insan yang cemerlang sehingga ke hari ini…. Alhamdulillah dengan bimbingan dan tunjuk ajar cikgu2 kat sekolah kita dapat mencapai cita2… Alhandulillah…
    tQ kat cikgu2 kat SIS….
    muuuuuaaaahhhhhhh

  70. Mie says:

    Rdu tol kt sekolah neh,walau aku blaja di ukm pn skng,hatiku akn ttp mngigatimu smksi
    ..trima kasih smksi n guru2 ku.love u!..che roshaimi..bacth 2000-06 stpm 06.

  71. aida says:

    salam…rindu nyer SIS..
    moga SIS terus cemerlang & melahirkan org2 yg berjaya dunia & akhirat..
    penunutut SIS 2001-2005

  72. iedalina says:

    go go chaiyok!!!SIS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s